2013. április 5., péntek

Prochain Arrét: Geneve

Jelentem, tegnap éjjel szerencsésen hazatértünk Genfbe, hogy az elkövetkező három napot pihe-puha meleg ágyikónkban lumpoljuk végig kipihenve az elmúlt 8 napot, ami maga volt a csoda :)
Röviden és tömören álomszép helyeken voltunk, felülmúltuk az eddigi összes nyaralásunkat kirándulások, megtekintett múzeumok és legyalogolt kilométerek számát illetően (bőven 1 maratoni táv felett  teljesítettünk), istenieket ettünk és ittunk... 
Összesen két dologgal nem volt szerencsénk, amik egy kicsit rossz szájízt kölcsönöztek a kiruccanásnak. 
Először is szétfagytunk... sosem volt 4-5 fok feletti hőmérséklet, ami a windchill miatt sokszor -6-8 fokos hőérzetet adott.. 
Másodszor - és ez a hideggel kéz a kézben járt - a hotelekkel sem volt most túl nagy szerencsénk... Az amszterdami szállásunk egy nagyon szép kis hotel volt, de egyrészt iszonyatosan kicsi volt a szobánk (15 nm a fürdővel együtt), másrészt akármit csináltunk, nem tudtunk 22 fok feletti hőmérsékletet produkálni... A brügge-i szállásunk nagyon szép és kényelmes lett volna, ha lett volna benne normális fűtés (hiába állítottuk maximumra a radiátort, az nem nagyon melegedett)... No, és hát a brüsszeli szállásunk, pont olyan volt, amilyet sajnos vártunk: tipikus nyugat-európai nagyvárosi hotel... pici, szutykos, de legalább drága...
Ezektől eltekintve, minden percét élveztük a nyaralásnak: igyekeztünk minél kevesebb időt tölteni a hideg szobákban, és amint átfagytunk az utcán, azonnal folyékony vagy szilárd szívmelegítőkkel tömtük magunkat.
Élménybeszámoló hamarosan érkezik, de egyelőre a késleltetés eposzi kellékével kell élnem, mert közel 700 képet lőttem el, amiket át kell még bogarásznom, plusz mindjárt lefordulok a székről az álmosságtól, úgyhogy megyek vissza a tentébe :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése