2016. február 18., csütörtök

Léna 1 hetes lett

Édes kicsi babánk tegnap 1 hetes lett. Hihetetlen milyen gyorsan elment az első hét és mennyi sok örömet hozott nekünk ez a kislány ennyi idő alatt :) :)
Szerencsére eddig nem panaszkodhatunk, egy igazi angyalt kaptunk. Lencsóka apja nyugodtságát és alvókáját (kopp-kopp) és az anyja étvágyát örökölte, szóval tökéletes kombináció. Mivel apja-anyja elég rigolyás, elkerülhetetlen volt, hogy bele is kerüljön egy kis bolondéria. 
1) Egyelőre Léna egyetlen helyen hajlandó csak aludni a mellkasunkon kívül, mégpedig a babakocsi mózeskosara.. Így hiába a szép Lillibelle-s szoba amin apa annyit dolgozott, hiába a sok szép pólya és egyéb alvóalkalmatosság, amiket olyan hosszan keresgéltünk, kicsi lányunk egyedül a mózeskosárban tentézik anya mellett a földön egy 84-es hálózsákban, de ott akkorákat, hogy tegnap éjjel átaludta az éjszakát - 13 óra alatt kétszer kelt fel egy rövidke betérőre a tejcsárdába meg peluscserére és már aludt is vissza. Még szerencse, hogy a védőnő javasolta hétfőn az első félresikerült itthoni éjszakánt utám, hogy próbáljuk ki a mózesbe tenni, mert eszünkbe nem jutott volna, és lehet akkor megszenvednénk az alvásokat.
2) Léna nem visel el semmit, ami szűk, szóval minden gyereknevelési könyv, ami azt javasolja, hogy szűk és cosy pólyákba, hálózsákokba és takarókba kell bugyolálni a babát,  illetve érdemes venni baby cocoont, hogy azok felidézzék benne a méh adta biztonságérzetet, beteheti a lábjegyzetébe, hogy ez olyan babákra, akik szó szerint végig karatézták a méhben töltött idejüket, nem érvényes, mert az ilyen babzik addig nem nyugszanak, amíg nem karatéznak le mindent magukról és hatalmas tüntetéseket csapnak, hacsak egy pillanatra is bekorlátozva érzik magukat... Ennek megfelelően Léna csak a 6-12 hónapos babáknak szánt hálózsákokban alszik.. lassan meghírdetem azt a sok feleslegessé vált cuccot, amikkel ki lehet kergetni a kisasszonyt a világból :D
3) Léna kifejezetten szeret nudiban pisilni és kakilni.. amint levesszük a pelusát, azonnal odarondít a kezünkbe :) :)
Már kétszer volt nálunk védőnő - nagyon elégedett volt Lénussal és velünk is, szóval eddig még mindig piros pontokat kaptunk. Lénus a mai nappal visszaszerezte a születési súlyát, ami köszönhető az olthatatlan étvágyának és annak, hogy anya tejáradata szerencsésen beindult, így a kis barrakudaként szopikázó kisvakondunk nem marad éhen :)
Majd ha egyszer lesz időnk, írunk a kórházi napjainkról is, mert az a mérhetetlen segítség amit Viski doktortól, a nővérkéktől és a szoptatási tanácsadóktól kaptunk, mind nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy egyelőre ilyen nyugodtak és zökkenőmentesek legyenek a napjaink ... na meg persze hála a PG-nek is, akik apának adtak 2 hét paternity leave-t ajándékba, hogy együtt tudjon lenni a család idehaza :) :)


Anya kapta a kollégáktól :)

Nincs úton a kistesó, anya hasa még mindig óriási :D


Hiába, Léna nem apjára vagy anyjára, hanem leginkább Voldemortra hasonlít :D :D

Hát így alszunk mi édesdeden ... szerencsére padlófűtésünk van 


Mosolyt ingyen nem adunk :D

... csak a tukánnak :D




Egy rövid tentére jó a cocoon is





Ma megvolt a második sétánk - 1 óra és nagyon élveztük :) 
Ezek a kis tappancsok azok amiket nem lehet eleget puszilgatni - persze fejberúgás jár érte :D

A túlméretezett nagylábujj :)
A bicepsz :D


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése