2015. április 3., péntek

Harajuku, Shinjuku és Shibuya

Jelentem, itteni idő szerint hajnali 6-kor sikerült elaludnom, igy 10:30-kor kétségbe esetten arra keltünk, hogy sikeresen elaludtunk és 1,5 órás csúszásban vagyunk a tervekhez képest...
Gyorsan vettünk reggelit elvitelre a hotelben, majd, hogy időt spóroljunk, taxiba pattantunk és pár órás késéssel ugyan, de eljutottunk a Meiji Shrine-hoz.



















Az ország legnépszerűbb vallási szentélyének meglátogatása után a Harajuku körzetet vettük be, ahol az emos és cosplay-es elmebeteg tinilányok shoppingolnak és vonulnak fel.. Legnépszerűbb lelőhelyükön, a Takeshi Dori-n, ami tele van harajuku ruhaboltokkal enyhe sokkhatás alatt sétáltunk végig.. (sajna nem nagyon lehetett fotózni, szóval kedves olvasók, egy újabb ok, amiért személyesen kell ellátogatni ide :) ) - szájkosár kb. minden harmadik emberen van.. nem tudom miért, mert a levegő elég tiszta..










A harajuku divat tanulmányozása után visszatértünk a természetbe, a Shinjuku Gyoen Parkba, ami a város legnagyobb parkja és egyben legjobb sakura spotja.































A természetjárást Shinjuku bejárása követte, ami egy modernebb divat és legfőképpen játéknegyed Észak-Tokióban.. A játéktermekben nem lehetett fényképezni, de azt kell mondjam, hogy a cosplay-es lányok elvontsága sehol sincs ahhoz képest, amit ezekben az öt emeletes játéktermekben láttunk.. minden emeletnek más a tematikája.. lenn csak hello kitty-s markológépek, aztán a táncos játékok és photobox-ok, majd egyre gyilkolósabb játékautomaták, majd a póker és lóversenygépek következtek minden emeleten más korhatárral .. (mondanom sem kell, hogy a látogatók 95%-a férfi volt akik teljes transzban püfölték a gépek százait :) )







A programot Shibuya-ban, azaz a bulinegyedben (karaoke paradicsomban) zártuk, ami kb. olyan mint a Times Square és annak környéke, csak egy nullával több emberrel és a tömeg ellenére zéró szeméttel az utcákon.. Itt vacsiztunk valami kaviáros-vöröstonhalas-avokádós-rizses szerkezetet, ami meglepő módon isteni volt.. A város tényleg csodás, de Genf után a távolságok és a tömegek egyszerűen megemészthetetlenek :)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése