2015. április 5., vasárnap

3. nap Tokióban: Tsukiji, Ginza, Asakusa és Akihabara

Harmadik tokiói napunkat egy korai keléssel kezdtük, hogy még zárás előtt kijussunk a világ legnagyobb halpiacára, a Tsukiji Fish Market-re, ahol minden reggel 5 és 10 között zajlik a friss halak nagykereskedelmi értékesitése.. Hát ennyi rondaságot még soha életemben nem láttam, de élménynek mindenképpen hatalmas volt..























A nyálcsorgató látvány után Ginzába mentünk, ami a tokiói 5th Avenue, ahol minden nagy divatmárkának van egy hiper-szuper posh üzlete.. Szerencsénkre a Kate Spade-ben ingyen pezsgőt és sütit osztogattak, igy már nem csak nekem, hanem Balunak is megérte bemenni :) Innen tovább a Sony Building és Showroomba mentünk, ahol minden újabb Sony innovációt meg lehet nézni és ki lehet próbálni.. A városnegyedet egyébként a francia behatás jellemzi, igy nem is meglepő módon a Printemps nevű francia áruházban találtunk egy Ladurée-t, ahol Japánhoz hiven volt cseresznyevirágos és zöld teás macaron is. Ebédelni az egyik nagyobb department store-nak a felső emeletén ettünk egy vérbeli japán sushi bárban ahol csak mi voltunk külföldiek.. hogy mit is ettünk, azt nem tudjuk pontosan mindegyik sushiról és makiról megmondani, de isteni volt.. a nyers halfalatokat Balu forró szakéval öblitette le, igy ő aztán végképp jól érezte magát :)










Ebéd után Asakusa-ba metróztunk ahol a Senso-ji Templet és az Asakusa Shrine-t látogattuk meg.. Itt a tömeg ijesztő méreteket öltött..

























Este Akihabara-ba látogattunk, ami a helyi elektronikai paradicsom.. Amerre a szem ellát elektronikai üzletek vannak, ahol minden 10. kütyüről tudtam, hogy micsoda.. Itt aztán beültünk a Maid Cafe-ba, ami a világ első Anime Kávézója.. Háát ahhoz képest, hogy csak 1-1 fagyikelyhet ettünk és valami undoritó zöld italt ittunk, itt fizettük eddig a legtöbbet tokiói tartózkodásunk során, pedig eddig mindig normális éttermekben ettünk... És hogy mi az oka a borsos árnak? A kretén cosplay ruhákba öltözött pincérnők, akikkel együtt kellett nyávognunk minden egyes kihozott ital és fagyi után ... az ár amúgy 1-1 fényképet is tartalmazott ezekkel a bombázókkal, szóval megérte, nem? (a belépéskor amúgy Baluhoz fordultak és mondták, hogy nem szabad megérinteni a lányokat... persze ő csak annyit tanácsolt a 12 éves lányoknak magyarul, hogy nézzenek már tükörbe :D )




A szombat estét a hotel spa részlegén zártuk, ahol egyben a vasárnap reggelt is kezdtük egy panorámás búcsú jacuzzizással :) 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése