2014. május 8., csütörtök

Kilátás az Empire State Buildingről és a Manhattan Skyline a Hudson-ról

A Bartos-Kovács házaspár genfi érkezésére várva néhány sor és kép az 5. new york-i napunkról, melynek első állomása az Empire State Building volt. 
Hiába fogadtuk meg az úti könyvek/blogot tanácsát és értünk oda még 10 előtt a monstrumhoz, valami orbitális embertömeg állt odakinn az épületet körbe ölelő sorban.. Körülbelül 3 percnyi mérlegelés után úgy döntöttünk, nem állunk be a sor végére, mert kb. 3-4 óra lett volna onnan a feljutás a kezünkben lévő New York City Pass-szal, így upgrade-ltük magunkat a fast track sorra, ami még ugyan extra 45 USD-t jelentett fejenként, de így minden sor elejére jutottunk automatikusan és ez 20 perc alatti csúcsra jutást jelentett.. Persze kérdezheti mindenki, miért voltunk olyan hülyék, hogy szombatra időzítettük a látogatást, de sajna egyedül erre az egy napra irt az előrejelzés verőfényes napsütést és tökéletes látási viszonyokat, amik nélkül nem lett volna értelme felmennünk a kilátóba. 
Szóval sikeresen feljutottunk mind a 86. mind a 102. emeletre (persze a 102.-ért külön jegy kell) és valóban páratlan kilátásunk nyílt Manhattan-re, New Yersey-re valamint a velünk együtt fenn lévő milliós emberseregre... Amúgy a 102. emeletre utat senkinek sem ajánljuk.. nem éri meg az extra befektetést, mert a kilátás ugyanolyan mint eggyel lejjebb a 86. emeleten, de legalább zárt térben van üvegfallal, így fotózni sem lehet rendesen.















A nézelődés után következett egy-két óra shopping a Macy's-ben, majd szépen felpakolva, két jóllakott óvodásként hatalmas sprintet teljesítettünk a 83. pierhez, ahonnan a Circle Line Cruises cég városnéző sétahajói járnak... Fél órával a menetrend szerinti indulás előtt már több száz emberes sor állt a kikötőben, ami kilátástalanná tette a szemünkben a hajóra jutást... Bizony, 10 perc után kiderült, hogy az aznapi hajókra már nincs több jegy, így vettünk egyet másnapra.. Miközben sorban álltunk a jegyért, szépen felszállították az utasokat a hajókra és mikor már éppen zárták a kapukat, gondoltam adok egy esélyt és megkérdeztem a személyzetet, hogy felférünk-e még valamelyik hajóra... Meg se nézték, hogy mikorra szól a jegyünk, simán felengedtek minket, így az eredeti terveinknek megfelelően, tökéletes időben és napsütésben sikerült megejtenünk a Manhattan körüli hajótúrát, aminek során többek között útba ejtettük az Ellis Island-et, a Szabadság-szobrot, valamint a Brooklyn Bridge-t... 
Csodás kirándulás volt.. (menetszél az volt rendesen, így a hajunk katasztrofális minden képen :) )












  



















A napot egy fergeteges kacsa-vacsival zártuk a híres-neves Jazz Pubban, a Monkey Barban.
Most pedig rohanok a reptérre, mert késésben vagyok :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése