2014. május 21., szerda

A város krémjével búcsúztunk a Big Apple-től

New York-i búcsúnapunkra néhány valódi gyöngyszemet terveztünk felkeresni, hogy méltóképpen búcsúzzunk - ha nem is végleg - ettől a fergeteges várostól.
Reggeli után először is a város számunkra legszebb felhőkarcolóját, William Van Alen 319 méteres remekművét, a Chrysler Building-et látogattuk meg, melynek ugyan csak a lobbyja nyitott a nagyközönség előtt, mégis hatalmas élményt nyújtott az Art Deco stílusú épület falai között sétálni.






A csodás Chrysler Building után egy újabb mérföldkövet pipálhattunk ki a bakancslistánkon, ugyanis ellátogattunk a Grand Central Terminalba, ahova azóta szeretnék eljutni, amióta először láttam az 'Aki legyőzte Al Caponet' filmet, majd annak GCT-s jelenetének paródiáját a Csupasz Pisztolyban. Mit mondhatnék, ez a pályaudvar egyszerűen lélegzetelállító, abszolút befutója a 'kedvenc new york-i épületünk' versenynek :)
















Búcsúsétánk utolsó patinásabb megállója a könyvek szerelmeseinek manhattan-i menhelye, a New York City Public Library volt, ahol a minősíthetetlenül sikerült Szex és New York filmadaptáció valamint a kiválóan sikerült Hetedik film egyes jeleneteit forgatták.






A csodás épületek után még egy pár órát sétálgattunk és vásároltunk a 5th Avenue-n, majd egy szomorkás késői ebéddel a Papillon Bistro-ban vettünk fájdalmas, de remélhetőleg csak ideiglenes búcsút ettől az örökké nyüzsgő  és pezsgő várostól  :)
Köszi Balu, ez is egy fergeteges vakáció volt :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése