2016. június 15., szerda

Léna 18 hetes

Léna a mai napon 18 hetes Csibész-elvtársnő lett. Most jöttünk haza a 4 hónapos kontrollról és oltásokról, ahol kis hercegnőnk megint egy angyalként viselkedett teljesen levéve a lábáról a doktor nénit. Megint sokat nőttünk - majdnem 70 centisek és 7600 grammosak vagyunk. Az oltásokat nagyon bátran viseltük, csak egy pillanatra sírtuk el magunkat a második szuri után, de a rota elleni szirup azonnal enyhülést adott mint minden hamma.. apropó hammázás, szombat óta Léna elkezdte kibővíteni az étkezési repertoárját, ugyanis megkezdtük a hozzátáplálást és az alma valamint a rizses gabonapép már ki vannak pipálva.. még elég bénák vagyunk, de az új ízeknek nagyon nagyon örülünk és hatalmasakat kurjongatunk ha meglátjuk anya kezében a tányért vagy az előkét. (igen, tudjuk, hogy odahaza 6 hónap után javasolják a hozzátáplálás megkezdését, de mi a svájci szokást követtük mind védőnővel mind orvossal történő egyeztetés után, mert szerettük volna, hogy mire fél évesen elkezdjük a bölcsit, addigra már legyen valamennyi rutinunk evésben anya felügyelete alatt.)
Az evés mellett már sok egyéb területen is nagylányosodunk. Fogni már tökéletesen fogunk, és mindent elkapunk ami a közelünkbe kerül. Kiemelt kedvencünk anya haja, azt írtó jó tépni. Apa mindig mondja anyának, hogy sokkal jobban tetszik neki anya kibontott hajjal, így mikor apa hazajön, anya kiveszi a hajgumit, amire én azonnal ugrok és megtépem anyát :D :D
Rengeteget gügyögünk, órákig képes vagyok dumálni a játékaimnak és a szüleimnek, akik csak olvadoznak az édes drága kis mély hangomtól.
Lassan de biztosan megindul a fordulásunk, és ugyan egy csigánál is lassabban, de határozottan kúszásnak tűnő mozgásokat produkálok, így két perc alatt szétkapom a játékszőnyegeket, magamra borítok mindent és már csak a földön engednek játszani, mert közveszélyes lettem :D 









Apa kitette a képeinket a falra :) :)





Ez a szék újabban a kedvenc helyem, mert innen jól tudok felügyelni apára és anyára, na meg jó pár játék elfér mellettem :)





















Annyira finom volt az alma, hogy az előkére került maradék nagy részét lenyaltuk :D


4 hónapos ajándékom egy csudijó Yellow Bear matrac volt .. Imádok rajta bunyózni (anya is fetreng néha rajta amíg nem küldöm el )


Nagyon élvezem az EB-t.. Ha Lothar Matthaus a szakkommentátor neki mindig sikítok, de Henry bácsi tetszik

GÓÓÓÓL 

Már olyan nagylányok vagyunk, hogy a mózeskosarat lecseréltük a sportülésre.. Még jobban látok, így végképp élvezem a sétákat :) 

13 óra tente után így kelek



A bölcsis igazolványképem :D




1 megjegyzés:

  1. Itthon is 4 hónapos kortól javasolják már a hozzátáplálást. Mi is akkor kezdtük :)

    VálaszTörlés