2014. október 5., vasárnap

A majdnem kimaradt londoni hétvége

Csak most vettem észre, hogy sikerült majdnem kihagynom a londoni hétvégénket ahol még Provence előtt jártunk a frissen érettségizett és immár corvinus gólya kisöcsémmel :)
Szóval, mivel idekinn Genfben az elmúlt hét sem szólt másról, mint munkáról, amiről inkább nem áradoznék, nem marad mást mint egy rövid élménybeszámoló a londoni napokról. 
Június utolsó péntekjén nagyon kényelmesen, 4-kor leléceltünk az irodából és londoni idő szerint 8-kor már a tündéri Covent Gardenben mászkáltunk és kerestünk éttermet, ahol vacsizhatunk, majd egy pubot ahol koccinthatunk a kitűnő érettségi eredményekre :)





Szombat reggelre pikniket terveztem és berendeltem a híres Mount Street Deli-ből a kosarainkat, de természetesen vérbeli angol időjárás, azaz szakadó eső fogadott minket a metróból kilépve, így a piknik helyetti reggelinket magában a delikáteszben helyben fogyasztottuk el, majd a szakadó esőben átvergődtünk a Buckingham Palace-hoz, hogy megnézzük az őrségváltást, majd sétáltunk egy óriásit a Hyde Parkban és Kensington Parkban útba ejtve a Kensington Palace-t. 











Délután Londonban lévén a jó öreg shoppingolás volt a program, majd Jamie Oliver olasz éttermében vacsiztunk a Piccadily Circus mellett, amit senkinek sem ajánlok, mert sem az étel, sem a kiszolgálás nem volt jó..
Vasárnap a Towerbe mentünk, ahova eddig még sosem sikerült eljutnunk.







Miután kigyönyörködtük magunkat a koronázási ékszerekben és a nap egyre jobban csak ragyogott, úgy döntöttünk adunk még egy esélyt annak, hogy piknikezzünk egyet Londonban.. Ezúttal a kedvencünkbe, a Regents Parkba mentünk, ahol ugyan kezdtek gyülekezni az esőfelhők, végül csak tudtunk egy kellemeset piknikezni és megcsodálni a kert milliónyi rózsáját..









A parkos kiruccanásunk után sajna már 3 körül jártunk a délutánban így lassan de biztosan visszavonultunk a hotelünkbe összeszedni a cuccunkat, majd egy rövidke utazást követően este 9-re már Genfben is voltunk. :)
London továbbra is az egyik kedvenc városunk és hála annak, hogy ilyen közel van Genfhez, minden valószínűség szerint jövőre is egyik hétvégénk célpontja lesz :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése