2014. június 21., szombat

Kert és háznézőben Versaillesben

2005-ben megfogadtam, hogy többé be nem teszem a lábam Versailles-ba azok után, hogy 3 órát álltam sorban a kastély bejáratánál mire sikerült bejutnom csak az épületbe, ahol aztán Kína csodás népe kb. 10 perc alatt végignyomott a palotán, így semmit ne láttam belőle normálisan...  
2014-ben úgy gondoltam, hogy azért a kastélyparknak mégis kellene adni egy esélyt, és hála a technológia elmúlt 9 évnyi vívmányainak, manapság már lehetőség van elővételben megvenni a jegyet, hogy soron kívül bejuthasson az ember.. 
Hát nem mindenben lett igazam... Valóban megvettük már 1 hónappal előre a jegyet, na de az emberek 90%-a szintén előre gondolkozott, így most nem a jegypénztáraknál tolongtak a népek, hanem a bejáratnál lobogtatták jegyeiket 9 sorban, úgyhogy sokkal nem jártunk előrébb 2005-höz képest, bár a várakozási idő a harmadára, 'mindössze' 1 bő órára csökkent..
Szóval délben sikerült túljutnunk a biztonsági ellenőrzéseken, hogy aztán  becélozzuk a kastélyparkot, ahol a következő 5 órát töltöttük egy hatalmas sétával, csónakázással, trianoni kastélylátogatással, Marie Antoinette kecójának szemügyre vételével, fagyizással és egy fergeteges ebéddel a pompás kert egyik éttermében a húszból ... a párizsi utunk egy legnagyobb élménye volt ez a pár óra ebben a gigantikus méretekkel megáldott parkban :)
































A park után jött a főkastély épületének meglátogatása, ahol bár lassan már zárórára járt az idő, még mindig óriási tömegek tolongtak.





Kicsivel 8 után értünk vissza a belvárosba az Eiffel-toronyhoz, ahol Zoli barátunk/kollégánk és egyik itt élő haverja már várt minket, hogy elmenjünk egy közös vacsira egy, az otthoni kedvenc Szatyor bárunkhoz hasonló étterembe, és koccintsunk erre a parádésan sikerült napra egy 'pink pornstar' koktéllal. :) 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése